Oct 25, 2010

Inari Salmivaara

Kunstenares Inari Salmivaara komt oorspronkelijk uit Finland. Nadat ze jarenlang in Amsterdam had gewoond is ze onlangs verhuisd naar Parijs. Ze studeerde op verschillende dansscholen in Finland en Nederland en studeerde in 2004 af aan de School for New Dance Development in Amsterdam. In dat jaar ontving ze bovendien de 'Theateropdracht' prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hierna werkte ze bij verschillende productiehuizen. Het werk van Inari Salmivaara is een combinatie van gelijke delen fysieke aanwezigheid, beweging, geluid, tekst en video en ze werkt vaak samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Begin 2010 onderzocht Inari Salmivaara de mogelijkheden van de installatie en 'magic tool' Viewmaster in Huis a/d Werf. Haar performance THE SPECTACLE, het laatste deel in de serie 5 IN A WORK NOT CITED, was te zien op Festival a/d Werf 2010.

Vanaf dit jaar werkt ze ook aan de serie (THIS TIME, ANY PLACE). Het tweede deel ontwikkelt ze in december 2010 en januari 2011 gedurende een residentie in Huis a/d Werf, gevolgd door een verblijf bij Mains d'Ĺ’uvres in Parijs. Deze serie is een voortdurend project waarin de traditionele tentoonstellings- en theaterruimtes worden gebruikt om boodschappen over 'hoop' te verzenden.

No comments:

Post a Comment